Header Ads

El disc destacat 178: UDA LABUR HORI - Juan de Diego, Dani Pérez i Joe Smith

Aquesta setmana destaquem el treball UDA LABUR HORI (Aquel corto verano) del trio format per Juan de Diego (trompeta), Dani Pérez (guitarra) i Joe Smith (bateria).Un treball destacable per molts motius, el primer i més important, el motiu musical.

El trio, afincat a Barcelona des de fa molt de temps, han trobat un punt magnífic de sonoritat que s'allunya de la gran majoria de propostes del panorama. Junts han explorat un camí que es presumeix molt més bast i explorable amb futures gravacions.
La guitarra de Dani Pérez degudament distorsionada dona a la gravació aires propers a latituds musicals que recorden a la fusió dels setanta.
L'art de Juan de Diego, que no ha de demostrar res a aquestes alçades, brilla especialment. Bufa melancòlic i trist, evocador en moltes ocasions.
Joe Smith completa el ritme marcant el camí dels seus companys adaptan-se perfectament als esquemes de les cançons.

Un altre motiu a destacar és el fet que el treball estigui inspirat en el llibre El corto verano de la Anarquía: Vida y muerte de Buenaventura Durruti i ens posa davant paisatges nous, desenvolupaments que agafen per sorpresa i qualitat, molta qualitat.

El disc està publicat per Errabal Jazz i va ser enregistrar el 14 i 15 de juny de 2015 al Estudis Laietana de Barcelona.

Totes les composicions són de Juan de Diego.

Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.