Header Ads

L'estàndard 178: TenderlyL'estàndar de la setmana és TENDERLY, tema escrit per Walter Gross que agafa com origen un tema que ell mateix interpretava durant els anys 40 amb el nom de Walter's Melody.
La cantant Margaert Withing va presentar a Walter Gross el lletrista Jack Lawrence qui va escriure la lletra del tema i li va proposar el nom de TENDERLY a Gross.

L'any 1947, ja com a responsable de contractació de la discogràfica independent Musicraft va enregistrar el tema amb la veu de Sarah Vaughan, el tema va aconseguir cert reconeixement.No serà fins 1952 que el tema aconseguirà situarse a les primeres posicions de les llistes d'èxits gràcies a la versió de Rosemary Clooney amb l'orquestra de Percy Faith.


L'estàndar serà reconegut com la balada del jazz i serà força recorrent en el repertori dels músics que treballen amb tempos més lents.

Al Local de Jazz hem fet una petita tria de versions de grans del jazz, com sempre amb la voluntat de descobrir com cada artista interpreta el mateix tema.Ben Webster 1953


Eric Dolphy 1960


Bud Shank 1960
El tema comença al minut 6:40


Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.