Header Ads

La discoteca del Local 193

Aquesta temporada fem un petit canvi de perspectiva al Local de Jazz. Normalment fixem la nostra atenció en les produccions catalanes de jazz actuals, les repasem, escoltem i comparitm. En aquesta 6a temporada volem també fer un cop d'ull enrere, fer un recull d'aquells discos que van fixar les bases de la cultura del jazz a Catalunya. Discos que són els fonaments, precisament, d'alló que es produeix ara.


I per començar triem un enregistrament que creiem essencial. A TOT JAZZ  de Tete Montoliu Trio enregistrat al Jamboree la tardor del 1965.

La mítica sala portava només cinc anys oberta i ja plantejava propostes d'un gènere que mostrava la seva força d'una manera imparable a la ciutat de Barcelona.

A l'escenari del Jamboree trobem a Tete Montoliu al piano, Erich Peter al contrabaix i Billy Brooks a la bateria. El resultat va ser editat per la discogràfica de nova creació Concentrics.

A Tot Jazz, 1965
 
Aquella gravació recollia 6 temes. Un any després, l'èxit i la qualitat de la gravació va portar a la gent de Concentrics a editar A TOT JAZZ 2 amb la resta de material de les sessions.

A Tot Jazz/2, 1966
La força dels temes, l'exemplar execució i una tensió que no pateix ni els temes més lents fan del conjunt de peces una experiència vital per tot aficionat al jazz, una postal que ens planta davant de la cara un moment, l'any 1965, (que ubiquem sempre en un període repressiu i tancat en estructures de música popular i folklore imposat) una realitat musical a l'alçada de qualsevol club de jazz de New York o París.

Gràcies a la gent de Fresh Sounds Records podem gaudir dels dos discos reunits en una reedició en CD amb el nom de A TOT JAZZ! THE COMPLETE CONCENTRIC RECORDINGS, una forma perfecte d'apropar-se a aquest essencial de la història del jazz català.

The complete Concentric Recordinds, Fresh Sounds Records

    Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.