Header Ads

El destacat 198: November Sky

És curiós com d'un títol amb referències hivernals surtin cançons amb tanta escalfor meridiana, que conviden a moure el cos rítmicament, a deixar-se portar per la bellesa i que ens evoquen paisatges gens freds, paisatges més aviat tropicals. I és que el nom del darrer disc de la cantant LUNA COHEN s'anomena NOVEMBER SKY i, un servidor, encara busca el fred cel del novembre entre els temes que el formen.
Portada de November Sky

Abans de res, deixo clara la meva confessa admiració a la veu de la cantant de Belo Horizonte, ho dic per no espantar a ningú afirmant que aquest treball és un dels meus enregistraments de l'any (ai! que s'apropa desembre i comencem amb les foteses de fer llistes de el millor/pitjo de l'any).

NOVEMBER SKY (Temps Records, 2016) és una barreja d'estils, encaixats amb art i habilitat. Trobem samba, jazz, afrobeat, pop... tot controlat en una veu protagonista absoluta. Barreja que delata els viatges i canvis a la vida de la cantant, resident a Londres des de 2014 després de prop de 14 anys a Barcelona i amb la connexió constant amb el seu Brasil original. Una confluència de localitzacions, d'estils musical i d'experiències que es posen en sintonia en la gravació, jugant a canviar els registres tema a tema, canvia l'idioma tema a tema i no perdre en cap moment la sensació de conjunt.

En aquest nou àlbum l'acompanyen Rob Luft a la guitarra elèctrica, Jurandir Santana a la guitarra acústica i viola caipira, Sam Watts al piano i teclats, Tony Cruz al baix, Ed Moreira a la bateria, James Copus a la trompeta i flugelhorn, Alan Souza a la percussió i Gabriel Grossi a l'harmònica.
Un conjunt que interpreten perfectament els desitjos musicals de Luna Cohen a les seves cançons.

El treball s'ha enregistrat a Temps Record (Barcelona), a Resident Studios (Londres), Estudio Fibra (Rio de Janeiro), i masteritzat a Abbey Road Studios.


Juan Carlos Reigosa
Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.