Header Ads

El destacat 199: Tête à Tête

El disc destacat de la setmana és TÊTE À TÊTE, treball que reuneix dos dels pianistes més importants de l’actualitat.IGNASI TERRAZA i BERT VAN DEN BRINK.Un disc a piano duo sempre és una aposta arriscada, és un exercici de sinceritat i tècnica on fàcilment els límits i les mancances conviuen directament amb el virtuosisme i la genialitat. Aquest repte però es veu superat i oblidat en els primers segons d'enregistrament. 
Terraza i Van den Brink aconsegueixen arrossegar-te, subtilment, a l’interior dels seus pianos i generar una immersió total en l’audició.

L’holandès Bert van den Brink és una autèntica llegenda del jazz europeu que ha treballat durant anys al costat de la cantant Dee Dee Bridgewater entre d’altres. Bert van den Brink ha desenvolupat una tècnica i sensibilitat gairebé úniques al piano.

Ignasi Terraza, amb més de 20 referències al seu nom, és el pianista més respectat i demandat del panorama del jazz estatal i europeu. Un home de tècnica exemplar i autèntica sensibilitat sonora que aconsegueix fer del piano un instrument total.

Foto: Swit Records

Junts exposen versions d’estàndards americans com Stella by starlight, Love for sale o Body and Soul, plantegen ritmes més llatinoamericans com Historia de Amor o Alfonsina y el mar i emmarquen dos temes del referent comú i, gairebé única excusa per generar aquesta trobada, la figura de Tete Montoliu. El títol del disc és més que adient.

Un homenatge a la figura de Tete Montoliu des de dos visions diferents del piano, dues sensibilitats que dialoguen, s’entenen, gaudeixen i per moments es fusionen dins de la genialitat.
Una autèntica joia enregistrada amb dos Fazioli 228 Grand Pianos on l’intercanvi és continuat i els matisos escapen com petits accidents inevitables per sobre de les línies principals. Un treball de mil reproduccions, totes diferents.

Tete a Tete té 10 temes enregistrats al gener de 2016. Es publica sota el segell Swit Records.Juan Carlos Reigosa

Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.