Header Ads

El destacat 202: Vital

El primer destacat de l'any al programa és el nou treball de la pianista i compositora ELISABET RASPALL, el disc porta per nom VITAL, publicat per Raspall Records, enregistrat al juliol de 2016.


Si agafem el plantejament del projecte podem arribar a pensar, de forma totalment equivocada, que estem davant d'un exercici de nostàlgia. Elisabet Raspall reuneix la mateixa formació amb la que va enregistrar el seu primer disc Triangles (Fresh Sound New Talent, 1997). Una mirada al passat que demostra una consciència absoluta de la seva situació actual vers els seus orígens, una confessió musical d'arrels. Però el contingut del treball actual es troba molt lluny d'aquella primera gravació.

Han passat vint anys entre Triangles i Vital, i entremig milers d'experiències i treball que han fet d'Elisabet Raspall una de les pianistes més solicitades del panorama musical. Vital és el seu 11è treball discogràfic i precisament aquesta experiència acumulada es veu perfectament traslladada al treball que ens ocupa. Raspall ens presenta un repertori original, amb un llenguatge elegant i tranquil, propi de qui coneix i controla tots els aspectes de la seva pròpia música. Composicions compactes, rodones amb una combinació de ritmes mediterranis amb tocs brasilers.

Vital és un disc nou, resultat de tota una experiència acumulada, una continuació dins d'una producció discogràfica excel·lent. L'exercici de nostàlgia queda relegat al aspecte teòric de la reunió de músics amics, amb els que s'enregistra el disc primigeni, músics que han seguit formant part, durant molt de temps, de l'òrbita musical d'Elisabet Raspall i que han crescut i presenciat l'evolució del seu llenguatge amb ella.

Un treball que recomanem molt des del Local de Jazz.


ELISABET RASPALL
VITAL (Raspall Records, 2016)

Elisabet Raspall -  piano
Pep Pérez Cucurella -  contrabaix
Benet Palet -  trompeta
Marc Miralta -  bateria
Chris Cheek -  saxo tenor, saxo soprano

Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.