Header Ads

El destacat 210: Diürna


El disc destacat de la setmana al programa 210 és DIÜRNA el treball que ha ajuntat el piano de Sergi Sirvent amb el saxo de Martí Serra.

Diem "ha ajuntat" però potser ens hauriem de plantejar realment el concepte. Sirvent i Serra porten molts anys i molts projectes treballant junt, ja sigui formant part de grups com el Giulia Valle Group o Jordi Matas Quintet, com creant experiències a duo amb el magnífic experiment de banda sonora per la pel·lícula muda Nosferatu de 1922.

Sergi Sirvent ha participat dels projectes personals com líder d'en Martí Serra (Tea Time) i, de igual manera, els projectes de Sergi Sirvent han gaudit de la seva bona sintonia amb Martí Serra (Catalexi, Sergi Sirvent Decoy Quartet).

Tot això ens porta cap a un treball a duo. Un plantejament piano-saxo entre dos músics que es coneixen prou bé, que saben de la sensibilitat de l'altre, que han desenvolupat un codi propi. DIÜRNA (Quadrant Records, 2016) és una conversa musical entre dos amics de fa temps, amb la complicitat i intimitat que aporta l'experiència prèvia. Tot això amb un intrús; l'espectador.

L'audició de Diürna ràpidament et transporta a aquell lloc on no t'esperaven, directament al mig d'una conversa íntima i sincera entre dues persones que no coneixes. Pots entreveure com, entre ells, flueix el diàleg amb una facilitat impressionant, com juguen a cobrir-se mútuament les esquenes en el que intuïm com a solos i com caminen per paisatges que van creant. Un treball de temes propis amb tres revisions de temes de Wayne Shorter, Bill Evans i  Billy Strayhorn.

Diürna és un disc pausat on la tercera persona, qui escolta, es queda bocabadat davant de la conversa musical de dos amics, una conversa on saps que no pots participar, que no acabes d'entendre de que parlen, que fan referències que desconeixes i, fins i tot, potser algun tipus de broma personal entre ells que mai agafarem... Una conversa tan carregada de matisos que només genera admiració, fascinació i unes ganes absolutes de formar part sigui com sigui.


Diürna

Martí Serra - Saxo tenor i soprano
Sergi Sirvent - Piano
Enregistrat als estudis Anacrusi (Jafre, Baix Empordà) per Miquel Roger el 25 d´agost de 2015.
Disseny gràfic: Laura Galán.
Fotografia portada: Daniel Álvarez.

Publicat per Quadrant Records


Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.