Header Ads

Sobre el Local de Jazz


Benvingut al bloc del programa Local de Jazz que s'emet per Ràdio Arenys des de l'any 2012.
Aquest bloc vol cumplir diverses funcions, principalment funcionar com a contenidor dels continguts del programa: podcast, música, discos i comentaris que es realitzen setmanalment.
Per un altre banda el bloc vol ser un lloc de trobada d'aficionats al jazz on poder trobar notícies del gènere especialitzades en Catalunya: novetats discogràfiques, agenda de concerts... un punt d'informació del món de jazz i les seves músiques associades.
El Local de Jazz manté una voluntat purament divulgativa. L'estat del jazz a Catalunya és molt saludable, malgrat que és un gènere que moltes vegades es veu traslladat de les emisores generals. A nivell de composició, gravació i concerts existeix un panorama molt ric, per no dir dels més rics, que permet gaudir d'un concert gairebé tots els dies de la setmana o adquirir una novetat discogràfica de qualitat amb una regularitat sorprenent.
Existeix un ecosistema bo, fort i amb base suficient per continuar generant música. Els festivals de jazz han crescut i evolucionat i molts d'ells ja representen cites obligades d'aficionats de tot el món.
A nivell de clubs i sales que programen jazz, una vegada superat un període d'aparent sequera, han augmentat ja siguin amb noves sales o amb sales existents que han ampliat la seva oferta amb jazz.
Menció especial per les sales històriques que, més enllà de deixar-se portar per les modes, no han defallit en la seva programació i han mantenen programacions de molta qualitat. Fins i tot sales que programen concert de manera diària.
Aquest panorama mereix ser explicat i exposat, generar el punt de trobada que comentava a l'inici d'aquesta reflexió i amb tal voluntat va nàixer el Local de Jazz, primer en versió radiofònica i també en la seva versió a internet.

Juan Carlos Reigosa
Director i presentador

Pots fer arribar notes de premsa, notícies i propostes a:


Per material físic:

Local de Jazz - Ràdio Arenys
Edifici Calisay
Riera Pare Fita, 31
08350 Arenys de Mar, Barcelona.
Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.